Mitt syn på Yoga praksis

Min yogareise startet da jeg var 17 år gammel, i Roma, hvor jeg er født og oppvokst. Da var det ikke mange som praktiserte yoga, man viste ikke mye om det. Ingen brukte yogamatter, kun et lite håndkle. Det passet fint med den type yoga som jeg praktiserte da, Hatha Yoga (asanas), avspenning og meditasjon.

Tidene har forandret seg. I dag er yoga nevnt overalt. Yoga har fått et mer vestlig preg. Det er blitt innlemmet i det moderne livet. Det er mer fokus på det fysiske, på det som er effektivt og terapeutisk.  Yoga har gått bort fra å være rettet mot åndelig oppvåkning, reservert bare til noen få innvidde, og har blitt et slags “bodywork”, en form for fysisk trening. En form for “fitness”.

Fra en åndelig og transcendentale praksis, har det forandret seg til et kommersielt produkt.

Det innvidde miljø, hvor tradisjonen var formidlet fra munn til munn, ble til et akademisk system, homogen og målbar hvor man lærer de forskjellige teknikker ved å delta på moduler med bestemt varighet og program.

Det nye tilnærming har bragt med seg yogamatter, yogabukser, yogasokker, yogabolster, yoga klosser.  Det er ingen tvil at yoga har blitt beriket, med nytt utstyr og med utvidet og tryggere praksis. Det er mye mer kreativt å holde med yoga nå.

Likevel, min tilnærming til yoga har ikke forandret seg.

Jeg bruker yoga matte og synes at det er interessant å fordype seg i bevegelsesanatomi og at det er viktig at yoga-stillinger utføres i respekt for biomekanikk, mitt fokus er fortsatt rettet mot søken etter Selvet, det Evige Nuet, det Transcendentale.

På denne siden ønsker jeg å dele mine erfaringer, resultater av nesten 50 års daglig praksis, inspirert av store vismenn og yoga mestre.

Obs! Jeg hadde nesten glemt å nevne det :

for meg, er Yoga En. Veiene som fører dit kan være utallige. Det finnes ikke en vei som er bedre enn andre, men det finnes en vei som passer best for hver av oss. Ved å gå langs den ene veien, bør vi aldri glemme at Yoga er fortsatt En. Når vi praktiserer Yoga, er vi En.

Francesco